Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 10 de juny del 2021

tempus discurrit... 06-06-21

 Transhumància (7)
5è dia i últim.
Des de Rocabruna fins a Llanars, 12 quilòmetres. Unes 6-7 hores, carretera asfaltada i lentitud, ja que el ramat està cansat. 

Sortim de Rocabruna a les sis del matí, anem fins a Font-rubí, esmorzem a coll Pregon i tirem cap a Camprodon passant pel costat del golf.

 Travessem Camprodon per plaça de la Vall, pont del Freixenet sobre el Ritort, c. del Freixenet, c. València, av. de Maristany i cap a Llanars. On triem les que van a la Moixa o al Catllar. Fem el dinar de comiat a la Moixa del barri de Feitús de Llanars.
 

Curiositat:
L’alcalde de Camprodon ens obliga a passar-hi el divendres quan sempre hi passàvem el dissabte. L’excusa es que el dissabte no te personal per netejar els carrers després de passar-hi les vaques. 

En canvi l’alcadessa de la Manere(França) voldria que en hi aturessim un dia per que podria organitzar una fira de la Transhumància. 😳
Qui perd els orígens, perd la identitat i molta gent no recorda que els CAMINS RAMADERS (O CARRERADES) HI EREN ABANS QUE: els cotxes, els carrers, les carreteres i els urbanites!!! #transhumànciaBERI #naturalocalRI #faunalocalRI #floralocalRI #humanitzaciódelmedia #quasiqmzero #elmanescalfañé